Ens encanta llegir!

11 de juliol del 2022

Els resultats del Baròmetre d’Hàbits de Lectura i Compra de Llibres a Espanya durant el 2021 recullen que el 64,4% dels espanyols va llegir llibre per oci durant l’últim any. Les xifres són similars a les del 2020, quan el nombre de lectors de llibres va augmentar significativament a causa de l'arribada de la pandèmia i dels confinaments.

A més, també creix el nombre de lectors menors d'edat, així com les hores setmanals dedicades a la lectura entre els petits de 6 a 9 anys. Però, què passa a partir dels 15 anys? Doncs que els adolescents dediquen menys temps lliure a la lectura per oci i ens preguntem... com podem canviar aquesta dinàmica?

Beneficis de la lectura

Fomentar la lectura entre els nostres fills i filles és una de les millors inversions que podem fer per afavorir el seu desenvolupament intel·lectual. La lectura és important per al desenvolupament de les habilitats lingüístiques i també els ajuda a desenvolupar empatia i pensament crític. Hem de predicar amb l'exemple: si els adults gaudim llegint, ells s’interessaran per la lectura. A més, els experts en educació ens animen a llegir als nostres fills i filles, encara que només siguin 10 minutets al dia; els ajudarà a millorar la comprensió lectora i la capacitat de concentració, ampliaran vocabulari, milloraran la pronunciació i fomentarem l’interès per conèixer el seu entorn.

I com podem fer que els nois i noies més grans segueixin llegint? Us donem alguns consells:

- Que llegeixin el que els interessa: potser encara no han trobat un tema que els agradi prou, una trama que els enganxi a la lectura. És fonamental que provin de llegir estils diferents fins que descobreixin la lectura amb la qual s’ho passin bé.

- Tenir una biblioteca a casa: no cal que sigui la Biblioteca Nacional de Buenos Aires, tenint els llibres a mà n’hi ha prou. Això facilitarà que puguin satisfer la seva curiositat si en algun moment els ve de gust fullejar un llibre.

- Dedicar un temps prudent a la lectura: potser podeu començar amb una estona en un espai on us sentiu còmodes, serà el seu moment. Si són 10 minuts, millor que cap!

- Qualsevol moment és bo: no només podem llegir al llit abans d’anar a dormir, qualsevol lloc és bo. Al bus, de camí a l’institut, entre classes, després de dinar...

La nostra línia editorial

Per sort, actualment podem convertir el mòbil en un aliat per fomentar la lectura; els llibres digitals i els audiollibres són una gran oportunitat perquè els nostres adolescents segueixin enganxats a l'aventura de llegir.

No cal dir que si a part de llegir, ho fan en anglès, assimilaran millor les normes gramaticals, coneixeran expressions noves, etc. L’objectiu de la línia editorial de Kids&Us és fer que els nens i nenes no angloparlants desenvolupin bones competències lingüístiques en anglès, a part de proporcionar a les famílies eines que els permetin compartir l'aventura de l'aprenentatge amb els seus fills i filles.

A Kids&Us tenim més de 20 títols exclusius a la nostra línia editorial. Des de les col·leccions Babies, Betty Sheep i Many Monsters per a nens i nenes de 0 a 5 anys, o les esbojarrades aventures de la Gina Ginger i en Charlie Chives per a nens i nenes de 5 a 7 anys, fins als títols Play&Learn i Readers pels més grans.

Tots els llibres de la línia editorial de Kids&Us funcionen amb el Talking Pen, el llapis digital que posa veu a les nostres històries. El Talking Pen assegura una exposició impecable a l'anglès i és perfecte per gaudir de la lectura en família.

En resum, llegir és exercici per al cervell!

Notícies

Babies Experience: la millor experiència pels més petits

Vine a descobrir com són les nostres classes per a bebès d’1 i 2 anys

24/01/2024
Saber-ne més

Babies Experience: la millor experiència pels més petits

Vine a descobrir com són les nostres classes per a bebès d’1 i 2 anys

22/12/2023
Saber-ne més

Babies Experience: la millor experiència pels més petits

T’has preguntat mai què es fa exactament en una classe d’anglès per a bebès d’1 i 2 anyets? Ho podràs descobrir a les Babies Experiences!

02/02/2023
Saber-ne més