Ens encanta llegir!

2 de juny del 2022

Els resultats del Baròmetre d’Hàbits de Lectura i Compra de Llibres a Espanya durant el 2021 recullen que el 64,4% dels espanyols va llegir llibre per oci durant l’últim any. Les xifres són similars a les del 2020, quan el nombre de lectors de llibres va augmentar significativament a causa de l'arribada de la pandèmia i dels confinaments.

A més, també creix el nombre de lectors menors d'edat, així com les hores setmanals dedicades a la lectura entre els petits de 6 a 9 anys. Però, què passa a partir dels 15 anys? Doncs que els adolescents dediquen menys temps lliure a la lectura per oci i ens preguntem... com podem canviar aquesta dinàmica?

Beneficis de la lectura

Fomentar la lectura entre els nostres fills i filles és una de les millors inversions que podem fer per afavorir el seu desenvolupament intel·lectual. La lectura és important per al desenvolupament de les habilitats lingüístiques i també els ajuda a desenvolupar empatia i pensament crític. Hem de predicar amb l'exemple: si els adults gaudim llegint, ells s’interessaran per la lectura. A més, els experts en educació ens animen a llegir als nostres fills i filles, encara que només siguin 10 minutets al dia; els ajudarà a millorar la comprensió lectora i la capacitat de concentració, ampliaran vocabulari, milloraran la pronunciació i fomentarem l’interès per conèixer el seu entorn.

I com podem fer que els nois i noies més grans segueixin llegint? Us donem alguns consells:

- Que llegeixin el que els interessa: potser encara no han trobat un tema que els agradi prou, una trama que els enganxi a la lectura. És fonamental que provin de llegir estils diferents fins que descobreixin la lectura amb la qual s’ho passin bé.

- Tenir una biblioteca a casa: no cal que sigui la Biblioteca Nacional de Buenos Aires, tenint els llibres a mà n’hi ha prou. Això facilitarà que puguin satisfer la seva curiositat si en algun moment els ve de gust fullejar un llibre.

- Dedicar un temps prudent a la lectura: potser podeu començar amb una estona en un espai on us sentiu còmodes, serà el seu moment. Si són 10 minuts, millor que cap!

- Qualsevol moment és bo: no només podem llegir al llit abans d’anar a dormir, qualsevol lloc és bo. Al bus, de camí a l’institut, entre classes, després de dinar...

La nostra línia editorial

Per sort, actualment podem convertir el mòbil en un aliat per fomentar la lectura; els llibres digitals i els audiollibres són una gran oportunitat perquè els nostres adolescents segueixin enganxats a l'aventura de llegir.

No cal dir que si a part de llegir, ho fan en anglès, assimilaran millor les normes gramaticals, coneixeran expressions noves, etc. L’objectiu de la línia editorial de Kids&Us és fer que els nens i nenes no angloparlants desenvolupin bones competències lingüístiques en anglès, a part de proporcionar a les famílies eines que els permetin compartir l'aventura de l'aprenentatge amb els seus fills i filles.

A Kids&Us tenim més de 20 títols exclusius a la nostra línia editorial. Des de les col·leccions Babies, Betty Sheep i Many Monsters per a nens i nenes de 0 a 5 anys, o les esbojarrades aventures de la Gina Ginger i en Charlie Chives per a nens i nenes de 5 a 7 anys, fins als títols Play&Learn i Readers pels més grans.

Tots els llibres de la línia editorial de Kids&Us funcionen amb el Talking Pen, el llapis digital que posa veu a les nostres històries. El Talking Pen assegura una exposició impecable a l'anglès i és perfecte per gaudir de la lectura en família.

En resum, llegir és exercici per al cervell!

Celebra el Dia del Llibre amb nosaltres!

Notícies

Celebra el World Book Day amb Kids&Us!

A Kids&Us posem a la vostra disposició una àmplia col·lecció de llibres en anglès d’allò més divertits per nens i nenes de totes les edats. Gaudeix del World Book Day 2022!

02/06/2022
Saber-ne més